Maskinlina

Maskinlina

Maskinlina
Zoom på detalj 2b
Zoom på detalj1

Beställ eller ställ en fråga om produkten:

 
 
 
 
 

1-FAS JORDNINGSDON 22M DONLINA MAX 11,5 kA/1s


1-fas/1-phase JK238-JK360


Enl. SS-428 91 01, SS-EN 61230

Jordningsdonet är avsett att användas som ”maskinjordning” d.v.s. skyddsjordning av normalt icke spänningsförande utrustning.
Jordklämma JK 238 ansluts på bl a stålkonstruktioner såsom stativ, balkar och skenor med godstjocklek max. 30 mm.


Klämman är godkänd för användning på målade ytor och kan även anslutas på rälfot, vilket möjliggör passering av rälsburna fordon.


Klämmans ledande delar är av ytbehandlat fjäderstål med härdade nabbar. Övriga ståldetaljer av rostfritt stål. Bygeln i fjäderstål ger ett konstant kontakttryck. Skruven är isolerad mot strömgenomgång. Jordklämma JK 360 är av härdad aluminium och försedd med kontaktplatta i förnicklad koppar. Övriga detaljer av rostfritt stål. Klämman har ett inbyggt skrapverktyg för rengöring av rälfot. Klämma JK 360 ansluts på rälfoten vilket möjliggör passering av rälsburna fordon. Klämman är försedd med rostfria tallriksbrickor, vilka ger ett konstant kontakttryck.


Donlinan är av högflexibel ESTPR-isolerad kopparledare och försedd med täta kabelanslutningar, vilket förhindrar fuktinträngning i linan. Donlinan är ansluten till klämmorna med kabelsko och skruvförband.


Följ alltid infrastrukturförvaltarens anvisningar vid användning av detta verktyg. Utbildning kan krävas.

Exemlpelbild från TDOK 2015:0223:


Ring för beställning eller mer info: 070-587 08 02